- 1
- 2
Кожна господиня використовує в приготуванні страв та консервації зелень та прянощі. Кріп та петрушка, базилік та чабер додають м’ясу або овочам неповторний смак та аромат. Вони не тільки прикрашають страву, а також використовуються для консервування та додають смаку і аромату. А ще — дуже корисні для організму людини. Кожен землевласник повинен сам підбирати трави та зелень, які найчастіше використовує у їжу.
Для різних потреб у приготуванні страв із м’яса, супів та салатів використовують різноманітні пряні трави та зелень. Отримати свіжу зелень для власних потреб може кожен городник на городі. Для цього треба визначитися з видами вирощуваних прянощів і знати, для чого їх застосовують:
зелень кропу та петрушки мають універсальне застосування у супах та салатах, м’ясних стравах та соусах;
листовий базилік та зелені гілочки розмарину найбільше відтіняють смак овочів та м’яса, можуть застосовуватися у лікувальних чаях;
естрагон або тархун (лимонадна трава) добре поєднується з м’ясом та рибою, курятиною та бараниною, застосовується у лікувальних чаях для покращення апетиту та лікування кашлю;
салат руколи та зелень селери — для приготування вітамінних салатів та в лікуванні шлункових захворювань;
плоди коріандру або кінза, як приправа до м’яса та риби, приготування супів та лікерів;
шпинат та щавель для приготування перших весняних страв із зелені;
артишоки та спаржа — перші дієтичні та вітамінні овочі дуже корисні для людини;
черемшу або дикий часник використовують для салатів та супів.
Рослини в основному невибагливі у вирощуванні. Треба тільки правильно вибрати ділянку для їх посіву та своєчасно поливати й рихлити ґрунт. Найкраще професійне насіння пряних культур можна замовити та купити поштою у інтернет-магазині SADYsvoe онлайн за найкращими цінами.