Редиска Французький сніданок--Ранньостиглий - 21-25 днів. Коренеплоди циліндричної форми, яскраво-червоні, з білим кінчиком, масою 15-20 р. Мяткоь соковита, слабоострая, ніжна пікантна. Смакові якості відмінні. Урожайність 1,3-2,5 кг/м2. Вирощують у відкритому ґрунті і під плівкою. Використовують у свіжому вигляді.
Вага: 20г
-----------------------------------------------------------------------------
Технологія вирощування редьки
По скороспілості розрізняють літню і зимову редьку. Річна належить до однорічних культур, сорти її мають короткий період вегетації (40-50 днів), коренеплоди споживають влітку. Редька зимова - дворічна культура. Сорти її мають тривалий період вегетації (85-100 днів), коренеплоди використовують восени, взимку і навесні.
Редьку широко використовують як компонент багатьох страв, особливо для приготування салатів.
Редьку літню висівають рано навесні. Спосіб сівби - широкорядний (30-45 см), широкосмуговий (ширина міжрядь 45 см, смуги - 5-12 см) або стрічковий (30 + 15 + 15 + 15, 45 + 15 + 15 + 15 см). Норма висіву насіння при широкорядному способу сівби становить 0,4-0,6 г / м. кв, по широкосмугового і стрічкового - 0,6-1,0 г / м. кв.
Насіння загортають на глибину 0,5-1,5 см Після сівби ґрунт ущільнюють. Догляд за рослинами такий самий, як за редискою.
Особливістю вирощування є те, що в рядках і смугах рослини проривають на відстані 4-5 см і в період вирощування міжряддя 2-3 рази розпушують.
Урожай редьки збирають в один або два прийоми, коли діаметр коренеплодів досягне 3-5 див Відразу після вибору на них обрізують листки, довгі корінці, сортують на товарні і нетоварні. Перші використовують за призначенням. Коренеплоди редьки літньої зберігаються краще, ніж редиски.
Редьку зимову в умовах України, як правило, висівають як повторну і післязбиральної культуру. Оптимальний строк сівби насіння - кінець червня - перша половина, а в південних областях - і друга половина липня.
Спосіб сівби - широкорядний (30-45 см), широкосмуговий (ширина міжрядь 45 см, смуги - 5-12 см) або стрічковий (20 + 50 см). Норма висіву насіння - 0,4-0,5 г / м. кв., Глибина загортання - 2-3 см (залежно від вологості ґрунту). До і після сівби ґрунт ущільнюють.
Догляд за рослинами такий самий, як за редькою літньою. Особливістю є те, що рослини проривають у рядку на відстані 6-8 см. протягом періоду вирощування міжряддя 4-5 разів розпушують. Рослини, які стрілкою, під час утворення стебел видаляють. У південних районах посіви 4-5 разів поливають.
Урожай редьки зимової збирають пізно восени до настання приморозків. Після вибору рослин з грунту листки і довгі корінці обрізають. Зберігають коренеплоди так само, як і буряк
Характеристики | |
Культура | Редис |
Высота растений | Низкорослые |
Засухоустойчивость | Да |
Цвет плода | Красный |
ГМО | Нет |
Сроки посева | Апрель |
Тип посадочного материала | семена посевные |
Вид | двухлетние |
Степень созревания | раннеспелый |
Тип выращивания | Полевые |
Дополнительные свойства | высокая урожайность|устойчив к болезням|хорошая лежкость|высокая транспортабельность |
Холодоустойчивость | Да |
Количество | 1 |
Особенности | без особенностей |
Репродукция | Массовая |
Вес | 20 |