Морква Вереснева Вереснева 20г

Морква Вереснева Вереснева 20г Код: 728

Є в наявності
13 грн.
-
+

Морква Вереснева (Вереснева) --Середньопізня – 116 – 128 днів. Коренеплід конічної форми, оранжево – червоного кольору, довжиною 17 – 23 см, діаметром 4 – 5 див. Маса коренеплоду – 125 – 225 р. Забарвлення поверхні серцевини і м'якоті коренеплоду – оранжево – червона. Серцевини майже не має. Кінчик коренеплоду тупий, іноді загострений. Поверхня гладенька. Врожайність 5,4 – 7,1 кг/м2. Смакові якості високі. Має підвищений вміст каротину. Призначена для використання у свіжому вигляді і для зимового зберігання. Придатна для висіву під зиму.

Вага: 20 р.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Морква-холодостійка рослина. Насіння її проростає при температурі 2-3 ° С, сходи витримують зниження її до -5 ° С Температурний фактор значно впливає на прискорення або гальмування процесів росту і розвитку. Так, при температурі + 8 ° С насіння проростає через 25-30 днів, тоді як при 18-20 ° С - через 7-8. Формування і наростання коренеплодів краще відбувається при температурі 18-20, гички - 22-25 ° С, При більш високій температурі приріст їх сповільнюється, а при 35 ° С припиняється. Коренеплоди при цьому дерев'яніють і набувають неприємного присмаку. У моркви часто трапляються відхилення від дворічного циклу розвитку - рослини утворюють стебло і зацвітають в рік посіву. Особливо багато цвітухи з'являється після тривалого зниження температури після посіву.

Морква порівняно з іншими овочевими культурами менш вимоглива до світла, тому її часто вирощують у садах і як подпокровных культуру (підсівають під ярі зернові, льон). Однак для нормального росту і розвитку вона потребує достатнього освітлення, особливо під час появи сходів. Погане освітлення в даний час є причиною витягування і пригнічення рослин, в результаті чого запізнюється і сповільнюється формування коренеплодів. При Вирощування моркви в умовах затінення погіршується хімічний склад коренеплодів. Слід зазначити, що різновиди моркви, які походять з різних географічних широт, неоднаково реагують на тривалість дня.

У перший рік життя вони нормально ростуть навіть при цілодобовому освітленні і зберігають дворічний цикл розвитку.

Коренеплоди моркви містять до 84-88% води. Тому нормальний їх приріст можливий тільки при достатній вологості грунту. При дефіциті вологи рослини ростуть слабо, коренеплоди грубіють, дерев'яніють, набувають гіркуватий присмак. При затопленні водою ріст рослин припиняється і вони гинуть. Критичним для моркви періодом водозабезпечення є час від посіву до появи сходів, найбільшого розвитку листя і приросту коренеплодів. При несвоєчасному зволоженні грунту, особливо після короткочасних посух в період інтенсивного приросту спостерігається масове розтріскування коренеплодів, яке призводить до зниження товарності.

Морква краще росте і розвивається на легких і суглинних ґрунтах, а також на торфовищах, гірше - на важких глинистих, з неглибоким орним шаром. При вирощуванні на добре розроблених грунтах виходять коренеплоди правильної форми, з характерними для сорту ознаками. На погано розроблених, ущільнених і перезволожених землях багато коренеплодів мають потворну форму і загнивають. Збільшується їх розгалуження, коли під моркву вносять свіжий соломистий гній. Морква, вирощена при і внесення підвищених норм азотних добрив, гірше зберігається взимку. У сівозміні культуру розміщують після озимих зернових, що вирощуються на зерно і зелену масу, при необхідності - і після овочевих культур, які рано звільняють поле. Для збагачення грунту органічними речовинами. Після збирання попередника краще вирощувати проміжну культуру (вико-овес, ячмінь з вівсом, ріпак).

Ор Анку проводять на глибину 20-22 см, що з точки зору боротьби з бур'янами на тлі застосування гербіциду можна вважати оптимальним заходом, також дозволяє зменшити витрату палива на 30%. З метою ефективного знищення бур'янів і вирівнювання поверхні грунту після оранки, зяб обробляють за типом напівпару. Іноді оранку можна замінити плоскорезной обробкою (глибина 22 см), тоді втрати палива зменшаться на 40%. Навесні перед посівом обробку грунт обробляють зубовими або пластівцями боронами в 2 сліду. На легких грунтах для цього використовують середні борони БЗСС-1 і легкі посівні борони СМП-0, 6, на важких - застосовують важкі борони ЗБТУ-1 в комплекті з середніми або пластівцями, які краще утворюють посівне ложе для насіння. Борони, як правило, збирають у два ряди.

Насіння моркви висівають одночасно з ярими зерновими широкорядним способом з міжряддям 70 см, а також схема 40 + 40 + 60 см сівалкою овочевий. Норма витрати насіння при широкорядному посіві становить 4,5-6 кг / га. Після посіву поле ковзанкою, знищуючи грудки і покращує контакт насіння з грунтом.

Рослини добре використовують післядію органічних добрив, морква позитивно реагує на мінеральні добрива. Позитивні результати забезпечує внесення при посіві гранульованого суперфосфату (0,5 ц / га).

В зависимости от погодных условий, всходы моркови появляются через 15-20 дней, поэтому уход за посевами необходимо начинать до их появления. Чтобы уничтожить всходы сорняков и корку, почву боронуют легкими боронами через 7-10 дней после посева. Опоздание с прополкой на 20 дней после появления всходов ведет к снижению производительности моркови на 25-30%. Поэтому борьбу с сорняками начинают к появлению всходов. Чтобы уменьшить пестицидную нагрузку на слабо- и средне засоренных площадях, гербициды вносят полосами, что приводит к снижению их затрат и уменьшения затрат работ над прополкой. Применение гербицидов на моркови окупается 3 ц. урожая.

Для уничтожения сорняков междурядья рыхлят культиваторами КРН-5, 4Б и КОР-4, 2. При первом применяют односторонние лезвие лапы-лезвие на глубину 5-6 см. Следующие рыхления проводят на глубину до 10 см. За вегетационный период таких обработок будет 3-4. Поливы проводят с таким расчетом, чтобы влажность почвы поддержать в период всходов до начала образования корнеплодов не ниже 80, в период роста корнеплодов - 70% НВ.

Масовий збір коренеплодів починають з настанням таких температурних умов, які дозволять зберігати їх у сховищах тривалий час. Підкопують морква скобою СНУ-ЗС. Вибирають коренеплоди вручну, зрізають листя, сортують і затарюють в контейнери, ящики і відправляють на реалізацію або в сховища.

 

Характеристики
Культура Морковь
Высота растений Низкорослые
Засухоустойчивость Да
Цвет плода Оранжевый
ГМО Нет
Сроки посева апрель
Тип посадочного материала семена посевные
Вид двухлетние
Степень созревания позднеспелый
Тип выращивания Полевые
Дополнительные свойства высокая урожайность|хорошая лежкость|высокая транспортабельность
Холодоустойчивость да
Количество 1
Особенности без особенностей
Репродукция Элита
Вес 20
Тип продукции Посевной (семена)
Группа спелости Среднепоздняя
В наличии 725
13 грн.
Купити
В наличии 700
13 грн.
Купити
В наличии 726
13 грн.
Купити
В наличии 702
14 грн.
Купити
В наличии 703
13 грн.
Купити

Переглянуті товари

Швидке замовлення

Ваше им'я*
Ваш телефон*

Обратный звонок