Кріп кущовий Салют 3г

Кріп кущовий Салют 3г Код: 0437

Є в наявності
4 грн.
-
+

Кріп кущовий Салют--Пізньостиглий - 45-60 днів. Розетка велика, висотою 30-40 см, Листя темно-зелені, сильно розсічені, багаті ефірними маслами. Врожайність 2,1-3,2 кг / м2. Має особливість при зрізанні відростати до 3-4 разів. Довго не стрілкується. Використовують для приправ у свіжому вигляді, а також для консервування і засушування

Вага: 3г

------------------------------------------------------------------------------------

Кріп - рослина сімейства зонтичних, однорічна культура, скоростигла, холодостійка, світлолюбива, не вибаглива до умов вирощування. Перезволоження грунту не переносить.

Рослини на верхівці трубчастого, сильно розгалуженого стебла утворюють розетку запашних сильнорозсичених на нитковидні частки листя, потім - суцвіття, в якому дозріває насіння. Всі частини рослини містять ароматичне масло. ° З, молоді рослини витримують заморозки до мінус 6 ° С. Оптимальною для розвитку рослини є температура 15-22 ° С. Сходи з'являються через 10-20 днів. Рослини спочатку формують листя на вкороченому стеблі, яке згодом збільшується з міжвузлів, а на верхівці формується сховане в плівчату пихвочку суцвіття. Це і є фаза господарської стиглості зелені кропу, коли рослини формують більше зеленої маси. В ній накопичено більше цінних речовин. С, А, В2, В6, Р, РР, білок, мінеральні солі, зокрема, калію, кальцію, фосфору, заліза, магнію; клітковину, екстрактивні речовини, жирні та ефірні олії. Завдяки багатому хімічному складу кріп - цінне харчове рослина: споживання 50 г кропу можна прирівняти до споживання 150 г помидорив.2. Для технічної продукції кріп сіють рядковим способом з міжряддями 20-25 см і нормою висіву 7-10 г / м2. При посіві сухими насінням сходи одержують через 15-20, а намоченными - через 5-10 днів. Намочують насіння за 2-3 доби до висіву на 4-5 годин, міняючи два-три рази воду. Після цього насіння підсушують до сипучого стану. Значно прискорює появу сходів і сприяє збільшенню врожаю барбатация (обробка киснем у воді) 2. На посівах технічного кропу міжряддя розпушують через кожні 7-10 днів до початку цвітіння. Подекуди насіння кропу при посіві змішують з насіння салату або редиски (0,3%), продукцію яких вже збирають при появі сходів кропу.2. ° З, при появі сходів її на 3-4 діб знижують до 10 ° С.

Рослини за короткий час утворюють велику масу зелені (за 20-50 днів), тому виносять з грунту багато поживних речовин. Технічну продукцію в воскової стиглості насіння рослини формують через 38-85 днів після появи сходів. У першій фазі кріп потребує значної кількості азоту, у другій - калію і фосфору. Можна вирощувати кріп попередньої або післязбиральної культурі.

У харчуванні зелень кропу використовують в салатах, на додаток до інших овочів, як приправу до супів, м'яса і риби, у соусах. Взимку використовують і насіння. Технічний кріп - парасольку з недостиглим насінням - використовують при солінні і маринуванні овочів. Кріп придатний також для ароматизації та вітамінізації сиру, масла, оцту.

Із-за сильного своєрідний аромат його часто використовують самостійно, не комбінуючи з іншими прянощами. Зелень заготовляють на зиму, засаливая або висушуючи в тіні. Її ароматна та інші корисні властивості не втрачаються.

Рослини кропу розміщують на структурних, легко, не перезволожених ґрунтах. Кращі попередники для нього - просапні культури, під які вносили органічні і мінеральні добрива. Під зяблеву оранку на ділянці вносять Р15 К10 кг / га, а навесні під культивацію - N 30. Грунт краще готувати з осені, а рано навесні - у березні - квітні - відразу висівати насіння. Способи сівби - відповідно з призначенням вирощуваної продукції. Для отримання зелені кріп сіють суцільним способом з нормою висіву 20-30 г / м. Глибина загортання насіння - 1,5-2 див. Посіви обов'язково накочують і при необхідності зволожують грунт (60% ПВ). Після появи сходів ділянку двічі розпушують впоперек рядків, вдруге - у фазі 2-3 справжніх листків. При вирощуванні технічної продукції рослини залишають в рядку на відстані 7-10 см. При необхідності кріп зрошують з нормою 5-7 л / м

Збирають продукцію на зелень в травні - червні (вдень, коли спаде роса). Рослини виривають, обтрушують землю, в'яжуть у пучки або щільно укладають. Зберігають зелень 1-3 доби. Технічну продукцію зрізають в липні, рослини в добре вентильованому приміщенні зберігають кілька днів або висушують.

Урожайність зелені становить 3-5, технічної продукції - 5-7 кг / м

Для отримання більш ранньої зелені проводять підзимових або зимові посіви. У першому випадку кріп сіють з настанням стійких заморозків, щоб насіння не проросло.

Ділянки готують заздалегідь таким же способом, як і при посіві навесні. Норму висіву збільшують на 25%. Глибина загортання становить 3-4 див. Ділянки бажано вкривати нетовстим шаром перегною або торфу, солом'яною січкою або іншими мульчирующим матеріалом. Для зимової сівби ділянки готують у жовтні, як зазвичай. Після танення снігу по льоду проводять сівбу такою ж нормою, як і під зиму. Насіння покривають шаром перегною або торфу. При таненні снігу насіння з талою водою втягується в грунт. Сходи з'являються на 5-10 днів раніше, ніж при посіві навесні, а продукція надходить у травні. Прискорити надходження продукції можна, використовуючи тимчасові плівкові укриття, які встановлюють на початку березня. Зелень в такому разі отримують в кінці квітня - початку травня.

Догляд за посівами кропу полягає в 3-4 розпушування грунту в міжряддях і про полювання бур'янів.

Щоб продовжити період надходження зелені, впроваджують конвеєрне вирощування. Висівають кріп з інтервалом у 10-20 днів з березня по серпень. Продукція відповідно надходить з червня до жовтня. Врожайність знижується при кожному строку сівби. Продукція формується з весняних посівів через 30-35 днів після посіву, в червні - липні - через 50 днів, в серпні - вересні - через 70 днів.

Кріп в теплицях вирощують зазвичай як ущільнювач і в чистих посівах. Насіння пе ред посівом замочують до появи паростків. Норма насіння при самостійному посіві скла дає 20-30 г на кв. метр, при висів в якості ущільнювача - 10 г на кв. метр. Ранню продукцію в теплиці можна отримати в кінці квітня, якщо висіяти насіння на початку лютого. Шар грунту повинен бути не менше 12 см До появи сходів температуру повітря потрібно підтримувати близько 20-23

Збирають кріп у фазі 9-11 листя з корінням з 40-65 днів після появи сходів. Вихід зелені - 2-3 кг з одного кв. метра.

Характеристики
Культура Укроп
Высота растений Среднерослые
Засухоустойчивость Нет
Цвет плода Зеленый
ГМО Нет
Сроки посева апрель
Тип посадочного материала семена посевные
Вид однолетние
Степень созревания позднеспелый
Тип выращивания теплично-полевые
Дополнительные свойства высокая урожайность
Холодоустойчивость нет
Количество 1
Особенности без особенностей
Репродукция Массовая
Вес 3
В наличии 0420
4 грн.
Купити
В наличии 0421
4 грн.
Купити
В наличии 0422
4 грн.
Купити
В наличии 0437
4 грн.
Купити
В наличии 0436
4 грн.
Купити

Переглянуті товари

Швидке замовлення

Ваше им'я*
Ваш телефон*

Обратный звонок