Кабачок Чаклун--Середньоранній - 46-52 днів. Кущ компактний. Період плодоношення – 60 днів. Плід циліндричний, довжиною 15-20см, діаметром 5-7см, масою 350г, білий, в біологічній стиглості - кремовий. М'якоть ніжна, біла, середньої щільності. Урожайність 5-6 кг/м2. Використовують в кулінарії і для переробки.
Вага: 20г
-------------------------------------------------------------------------------------
Агротехніка.
Під кабачки і патисони слід відводити ділянки з добре прогріваються, родючим грунтом. Надмірно вологі торф'яні та важкі глинисті грунти для них непридатні. Кислотність грунту повинна бути в межах рН 6-6,5.
Грунт під кабачки копають восени після збирання попередньої культури на повну глибину перегнойного шару. Навесні ґрунт вирівнюють граблями, знищують бур'яни, а у другій половині травня під перекопування вносять гній або компост (1 -1,5 відра на 1 м2) і мінеральні добрива (15 г сечовини, 40 г суперфосфату і 20 г хлористого калію на 1 м ).
В южных районах кабачки и патиссоны выращивают в открытом грунте посевом семян в почву. В климатических условиях Нечерноземной зоны кабачки, посеянные в открытый грунт, или не дают урожая, или он бывает настолько низким, что не оправдывает затрат, связанных с их выращиванием. Поэтому для получения удовлетворительного урожая кабачков и патиссонов лучше применять горшечную рассаду.
К моменту посадки (5—15 июня) рассаду с 2—3 хорошо развитыми листьями сажают по схеме 1 X 1 м. При посадке в лунку следят за тем, чтобы горшочки были плотно обжаты почвой и опущены на 2—3 см ниже ее поверхности.
Високу ефективність одержують при внесенні в лунки перед посадкою органоминеральной суміші наступного складу: 0,5 відра перегною або компосту, 5 г сечовини, 20 г суперфосфату і 10 г хлористого калію.
Посадку кабачків необхідно проводити з поливом, вносячи 1-2 л коди під одну рослину.
Догляд за кабачками і патиссонами полягає в розпушуванні грунту навколо рослин, прополках, підгодівлях, поливах та боротьбі з шкідниками і хворобами.
Урожай кабачків починають прибирати по досягненні споживчої стиглості плодів, тобто коли вони будуть довжиною 15-20 см і діаметром 5-7 див Таких розмірів плоди досягають через 8-12 днів після зав'язування. В цей час плодоніжка соковита, неогрубевшая і плоди при збиранні легко зрізаються ножем.
При масовому зав'язуванні плодів і сприятливих зовнішніх умов відбувається швидкий їх ріст. В цей період необхідно збирати кабачки щодня, не допускаючи їх переростання. Плоди патисонів для цільноплідного консервування, маринування та соління прибирають у віці 3-5 днів після зав'язування, по досягненні розміру 5-7 см в діаметрі, масою 35-70 р.
Характеристики | |
Культура | Кабачок |
Высота растений | Низкорослые |
Засухоустойчивость | Да |
Цвет плода | Салатовый |
ГМО | Нет |
Сроки посева | Апрель |
Тип посадочного материала | семена посевные |
Вид | однолетние |
Степень созревания | раннеспелый |
Тип выращивания | Полевые |
Дополнительные свойства | высокая урожайность |
Холодоустойчивость | Нет |
Количество | 1 |
Особенности | без особенностей |
Репродукция | Массовая |
Вес | 20 |