Ранньостигла -61-65 днів. Плоди гарного товарного вигляду, округло-овальні, жовтого кольору, з елементами сітки, масою 1,2-1,7 кг М'якоть біла, розсипчасто-щільна, товста , ніжна, солодка, гарного смаку. Врожайність 1,8-2,0 кг/м2. Сорт стійкий до хвороб. Транспортабельний. Посухостійкий. Використовують у свіжому вигляді.
Вага: 2г
--------------------------------------------------------------------------------------------
Вирощування дині
Біологічні особливості. Диня теплолюбна культура. Сухі насіння при оптимальних умовах вологості, тепла (мінімальна температура 15–18оС – максимальна 25-30оС ), аерації набухають і проростають через 5-7 днів після посіву. На 4-6 день після появи сходів ріст і розвиток рослин проходить повільно, в той час як коренева система росте і розвивається дуже швидко.
Плоди містять від 300 до 800 шт. насіння, схожість яких зберігається протягом 6-8 років, а найвищі посівні якості вони набувають після зберігання протягом 4-5 років.
Освітлення. Диня, як рослина короткого дня, дуже світлолюбна і не переносить затінення, особливо на початку розвитку і в період цвітіння.
Вологість повітря. Диня – культура посухостійка і за цією ознакою поступається лише кавуну, оскільки має менш розвинену кореневу систему при більш розвиненому листовому апараті, який інтенсивно випаровує вологу.
Попередники. Кращим попередником для вирощування дині є озима пшениця після чорного хімічного пара, пласт і оборот пласта багаторічних трав, кукурудза на зелений корм. Допустимим попередником може бути ячмінь. В овочевих сівозмінах диню можна вирощувати після коренеплодів, цибулі, огірка та капусти.
Грунт. Дині добре ростуть на багатих органічними речовинами грунтах, краще на легких і середньосуглинистих
Терміни посіву. Ранні строки сівби забезпечують отримання високоякісного врожаю. Оптимальний строк сівби припадає на період з 20 квітня по 10 травня, коли грунт на глибині 10 см прогріється до 14-16оС. Завершальним строком посіву вважається 10 червня.
Посів. При ранніх строках сівби проводять сухим насінням. Прогрівання насіння при температурі 35-40оС протягом 3-4 днів збільшує врожайність до 10-15%, а при 60оС протягом 4 годин до 24%.
Добриво. Дині вимогливі до родючості грунту і добре реагують на добрива, особливо азотно-фосфорні. Оптимальною вважається доза в межах N60P90К60. Високе накопичення цукрів і поліпшення смакових якостей плодів досягається при внесені азотних добрив в ранні фази розвитку рослин.
Збір дині. Збирають диню вибірково, у міру стиглості плодів
Характеристики | |
Культура | Дыня |
Высота растений | Высокорослые |
Засухоустойчивость | Да |
Цвет плода | Оранжевый |
ГМО | Нет |
Сроки посева | Апрель |
Тип посадочного материала | семена посевные |
Вид | однолетние |
Степень созревания | ультраранний |
Тип выращивания | Полевые |
Дополнительные свойства | высокая урожайность, устойчив к болезням, хорошая лежкость |
Холодоустойчивость | Нет |
Количество | 1 |
Особенности | редкие овощи |
Репродукция | Массовая |
Вес | 2 |