Буряк Ріваль--Середньостиглий – 125-135 днів . Високоврожайний сорт. Коренеплід циліндричної форми, темно-червоний з темно-фіолетовим відтінком, діаметром 4-6см, легко виймається з грунту, масою 200-320г. М'якоть темно-червона, соковита, без білих прожилок, дуже смачна. Урожайність 4,5-7 кг/м2. Для зимового зберігання і переробки
Вага: 20г
------------------------------------------------------------------------------------
Буряк столовий належить до холодостійким рослинам, однак більш вимогливою до тепла в порівнянні з іншими коренеплодами. Насіння починає проростати при температурі +4 °С, але посівні роботи краще починати при температурі +6 – +8 °С, а оптимальними умовами для проростання вважається температура +15-25 °С. Всходи буряків витримують нетривалі мінусові температури (–2–3 °С), листя дорослої рослини до –6–7 °С, а коренеплоди, які вже сформувалися, переносять -2 °С. Низькі температури (від 0 °С до +5 °С) протягом тривалого часу навесні після посіву можуть призвести до утворення квітконосу. Найбільш сприятлива для росту коренеплодів і для отримання найбільшого врожаю температура 15-23 °С. Однак, отримання високого врожаю можливо і при вищих температурах.
Рослини буряків дуже вимоглива до освітлення. Нестача світла не тільки зменшує врожай, але і погіршує якість коренеплодів. Тому необхідно своєчасно проводити проріджування сходів, заходи по боротьбі з бур'янами. Незважаючи на те, що коренева система проникає в ґрунт на глибину до 2,5 м, буряк висуває високі вимоги до вологості грунту. Наибольшая потребность во влаге бывает в периоды прорастания семян и укоренение самого всхода, в период активного развития листовой поверхности (имеется в виду большее соотношение листовой поверхности к активной части корневой системы) и особенно – в период интенсивного формирования урожая. В течение этого периода (июль – август) для поддержки оптимального уровня влажности почвы стоит отнестись очень ответственно, поскольку недостаток влаги в это время приводит к засыханию корнеплодов, а избыток ее замедляет их рост и снижает урожай.
Збір врожаю варто завершити до настання заморозків. Коренеплоди, пошкоджені низькими (-2 °С) температурами, не придатні для тривалого зберігання.
Характеристики | |
Культура | Свекла |
Высота растений | Низкорослые |
Засухоустойчивость | Нет |
Цвет плода | Бордовый |
ГМО | Нет |
Сроки посева | Апрель |
Тип посадочного материала | семена посевные |
Вид | двухлетние |
Степень созревания | среднеспелый |
Тип выращивания | Полевые |
Дополнительные свойства | высокая урожайность|для механизированной уборки |
Холодоустойчивость | Нет |
Количество | 1 |
Особенности | без особенностей |
Репродукция | Элита |
Вес | 20 |